30 augusti, 2009

helgen som varit.

nu har den här helgen gått. den har varit rätt så bra faktiskt.
i fredags hände det inte så mycket, jag var bara hemma och slöa runt. skulle egentligen på max 18-årsfest men blev inte så. han/de ringde och tjatade sen, men jag hade ingen skjuts, buhu.

i lördags, alltså igår, for jag till camilla mitt på dagen. övningskörde faktiskt dit, duktig som jag är. först fixade vi iordning till en liten picknick och gick ut och satte oss. mums! efter det började vi fixa till varandra och gick ut och tog massa fina bilder med hennes systemkamera. det var riktigt roligt. håll koll på bilddagboken efter ett par bilder sen.
på kvällen tog vi det bara lugnt och kollade på män som hatar kvinnor och åt chips. filmen var riktigt bra!
sen for jag hemåt runt elva där.
nästan precis efter jag hade hunnit hem kom sebbe och fredrik park brummandes. vi satt och snackade och jag garvade nästan konstant till typ halv tre eller nåt sånt, då det var godnatt.

idag har jag hunnit med att både övningsköra i flera timmar med far min i flen och ha fysträning med laget. övningskörningen gick kanon medan fysen gick lite så där. mina ben och astman hängde inte med. men jag har förbättrat min tid på 100 meter till 12,4!

nu ikväll blir det bara slö och slapp. skola imorgon. jag kommer inte komma upp ur sängen. men det är då det.

28 augusti, 2009

helg tycker vi om.

idag är det fredag. det tycker jag är riktigt skönt. jag har varit så kanontrött på eftermiddagarna och kvällarna.
igår hade vi HLR-utbildning, alltså hjärt- och lungräddning. två brandmän var instruktörer. gick ändå rätt bra. så om det är nån som håller på och dör, ropa på mig! eller inte.

jag hade även träning igår, och det var så himla skönt att bara tänka innebandy för en stund. tycker det är riktigt kul att spela nu. så den här säsongen blir det nog bra.

jahapp, nu är det snart helg. bara denna skoldag kvar. jag kanske slutar tidigare, beror på om de har hittat på nåt att annat att göra på individuella valet. ska ju inte börja med de lektionerna förrän nästa vecka. hoppas vi får sluta.
menmen, idag blir det väl bara att vara hemma. får se. planerna kraschade ju.
och imorgon ska jag träffa min saknade camilla. får se vad vi hittar på. tror det blir en riktig hemmamyskväll.
ska försöka få ut min käre far och övningsköra med mig nånting också.

26 augusti, 2009

lönlönlön!

åååh, idag fick jag min lön! wiheooooo. fast ska ringa och klaga, för jag fick inte för mina O.B. timmar.

ballonger i luften.

hade bara två lektioner på hela dagen, spanska och naturkunskap B/matte B. gjorde inte så mycket alls. pratade lite på spanskalektionen och plastade in matteböcker på den andra lektionen. kommer att jobba självständigt med matte B under hösten. som tur är har inte jag så svårt för matte, så tror det kommer bli ganska bra ändå.
på eftermiddagen blev det som sagt firande i kreativa. med esterna som sjöng och rektor och politiker höll tal. sedan släpptes 100 gula&blåa ballonger i luften utanför. blev riktigt uttråkad, menmen. slutade vid halv två. vilket betydde att jag var tvungen att vänta på bussen till tjugo i tre. men vi som satt i cafeterian fick tårta. tihihi. eller rättare sagt, vi tog tårta. kan ju inte bara vara lärarna som får. om inte vi elever skulle gå på skolan, skulle inte skolan finnas. så det så. mycket gott var det i alla fall, tihih.

somnade framför gossip girl idag igen, haha. känns lite konstigt att inte ha någon träning på kvällen, så är lite rastlös. men ändå skönt att vila.

har ju glömt att skriva att jag härmed går SP2ei, alltså är jag en ekonom:are. låter lite lyxigt ändå. så kommer ju ha företagsekonomi, rättskunskap som kurser osv. tror att det kommer bli riktigt intressant. vi är bara 6 stycken, det är rätt skönt ändå.

trött som ett as.

nu sitter jag i skolan, och jag är skittrött! höll nästan inte på att komma upp ur sängen imorse, ville bara somna om.
somnade inte förrän vid tolv igår. kom ju hem runt halv elva från träningen, sen duscha, äta och varva ner tar en stund. tycker inte om sena träningar!
menmen, nu har jag en hel skoldag att se fram emot, höhö. börjar med spanska, sen har vi världens håltimme till tolv ungefär. och slutar vid tjugo över tre.
pw, vår skola, firar 10 år också, så det är något firande nu på eftermiddagen. får se vad det är.
nej nu ska jag gå och fixa i mitt skåp tills dem andra kommer.

25 augusti, 2009

fotboll.

just nu är det fotboll på tv, emmys syster spelar ju. braaaaaaa, sverige leder!

lovet är över och tillbaka till skolan.

så där, nu var första skoldagen över. känns både och att vara tillbaka, men så roligt att träffa mina klassisar som sagt!
började dagen med massor av information av våra mentorer. vi fick skåp, scheman, pratade om lite kurser osv. och jag fick överskåp, i år igen! woooho.
blev en lång lunch, sen vandrade vi ner till hammarvallen där det skulle bli brännboll. blev blandat både sp1, media-ettan, sp2 (vår klass), media-tvåan och sp2id. och fyfan vad jobbigt, men som tur var så kom inte mitt lag till final.
åkte hem med bussen efter det. somnade framför gossip girl, haha.
och ikväll blir det träning!

24 augusti, 2009

sista dagen på mitt sommarlov.

jag vaknade faktiskt klockan åtta imorse, helt otroligt. kroppen kanske börjar ställa in sig själv utan att jag behöver göra några som helst ansträngningar. kunde inte somna om, så låg en stund och tittade på gossip girl.
jag traskade upp, såg att det var strålande fint väder. men orkade inte gå ut riktigt än. så la mig i patrics soffa och tittade på Linas kvällsbok, hahah. hon är ju bara så pinsam.
och nu har jag suttit ute och ätit lunch, det blev ostomelett och blåbärssmoothie. orkade inte laga nåt bättre. och ikväll står jag för middagen. det kommer bli Tessans specialitet.

men gud, imorgon måste jag upp vid halv sju. jag kommer vara död. måste välja vad jag ska ha på mig ikväll annars kommer jag få panik imorgonbitti! och så måste jag hitta mitt lås till skåpet, och pennor. och ja, en del andra saker. vet inte vart jag har lagt dem. menmen, det löser sig.
det ska bli kul att träffa mina klassisar, det ska det.

23 augusti, 2009

en tripp till dalarna.

nu har jag varit uppe till dalarna en sväng. eller rättare sagt igår. jag, mamma och pappa åkte runt halv tio. jag var skapligt trött. men vi satt i bilen i över 3 timmar plus ett stopp vid fagersta för lite fika. men sen kom vi äntligen fram. det var nämligen mina kusiners pappa som fyllde 50 år. vi skulle egentligen varit i borlänge där dem bor, men det var så fint väder så vi var vid deras sommarstuga utanför mockfjärd. mitt ute i skogen. träffade min saknade och älskade kusin sandra som jag inte träffat på ett år! så himla kul. och träffade alla andra också såklart. vi åt massor med mat, fikade, svarade på frågor om anders. som jag för övrigt vann! blev superglad, haha. tävlingsmänniska, nejdå...
men i alla fall, jag vann nån slags grill-set, så här ska det grillas ska ni se, haha.
vi åkte hem runt halv sju. stannade på donken i etuna och det var mumsigt. när vi var i flen började jag nästan skrika, för jag hade sååå ont i min stackars rumpa som har suttit så mycket. men den klarar sig alltid.
somnade som en stock igårkväll.

idag har jag varit duktig och städat mitt rum. har även tränat fys med laget vid spåret. blev några löparrundor osv. de tog också tid när vi sprang 100 m. men jag ska förbättra tiden, det är bara så.
annars har jag inte gjort så mycket. tittat på några avsnitt av gossip girl osv.

imorgon är det min sista lediga dag, sen är det tillbaka till skolan som gäller. både vill och inte vill. men det blir säkert bra. tagga, haha.

max ville ha lite uppmärksamhet här i bloggen föresten, så varsågod pojken, tihih.

21 augusti, 2009

shoppingdag.

idag har jag varit i etuna nästan hela dagen med mor&far. de båda var lediga, så då åkte vi dit. riktigt trevligt. och jag fick mycket inhandlat:
jeans
tröja
kofta
tunika
blus
skor
handväska
sportbag

allt för typ 1500, men inget på rean. jag är nöjd!
nu är jag fattig...

träffade även på två av de blivande i klassen, tihih.

nu ikväll har jag myst framför tvn. blev att kolla på en riktig tessan-film, med myskläder, filt och hela kittet. så skönt!

imorgon drar vi oss mot dalarna.

20 augusti, 2009

sommar året om, tack!

solsolsolsolsolsolsol, I love it!
vaknade imorse(?) av att mamma kom inspringande på mitt rum och tyckte att jag skulle gå upp. klockan var halv tolv. och hon hade köpt med sig thaimat hem! ååååååååh. riktigt gott var det.
sen har jag bara legat på en madrass i solen hela dagen igen. mmmmm så skönt. läste ut min sista bok av de fyra jag fick i födelsedagspresent, buuhu. menmen, ska köpa lite fler.
nu ikväll blev det träning. och gud vad jobbigt det är. och det blir ju inte bättre med hela herrlaget sittandes bredvid och glor, haha. fast det är ju tur att alla ligger på samma nivå konditionsmässigt, haha. äsch, vi klarar det här. suveräna tränare har vi i alla fall nu!

imorgon blir det att åka till etuna istället för västerås. bara så att ni vet!

19 augusti, 2009

fotboll och smoothie, yes!

ikväll blev det att sitta med datorn i knät och kolla på gossip girl. sen blev det även att jag gjorde blåbärssmoothie och titta på fotboll. emmys syster är ju målvakt i landslaget, så det är kul att titta på. tyvärr förlorade sverige.
nu blir det nog bara att sitta och vräka i mig godis och kolla på lite fler avsnitt av gossip girl. ska börja med säsong 2, tihi.

beredd på hösten.

åhh, jag fick ännu ett paket från h&m igår. min höstkappa, så himla snygggg. och den passade perfekt. nu väntar jag bara på skorna.

livet på en madrass.

idag är det en fin dag. det tycker jag om. kholmarna började idag, tihii. skadeglädje är alltid lika kul. vi börjar ju inte förrän på tisdag.
som sagt, sol ute när jag vaknade vid halv tolv. gud, jag måste börja ställa om mig och mina "rutiner". annars kommer jag aldrig palla gå upp halv sju. men det är ju så himla skönt att sova länge.
idag har jag bara legat ute på en madrass på gräsmattan med en bra bok. åh, livet är underbart ibland. fast börjar faktiskt bli lite rastlös.
imorgon har jag inga planer alls, än så länge.
på fredag ska jag förmodligen till västerås.
och på lördag till borlänge.
sen är det bara två dagar kvar.

18 augusti, 2009

orrö, sthlm, släkt och blåbärsplockning.

oj, nu var det ett tag sen jag skrev. så tänkte uppdatera lite vad som har hänt i mitt liv sen dess.

i fredags var jag mest bara hemma på dagen och gjorde inte speciellt mycket har jag för mig. åkte in till ellen på kvällen. satt på hennes altan nån timme och pratade, innan vi beslutade oss för att börja vandra ner till dem andra vid orrö. blev upphämtade med bil vid amazon, så slapp gå lite, tihi.
hade en trevlig kväll där nere. och blev mycket vandrande för mig, ellen, isa, marcus, max och sami, haha.

i lördags vaknade jag av min mobil som ringde vid nio. kände mig lite illamående, men bara att masa sig upp. tog bussen in till flen där även camilla var med. åkte med tåget upp till sthlm, där hon även fick sina presenter. tog oss till grönan och var där flera timmar och åkte massor. alltid lika kul. när vi var nöjda, tog vi bussen tillbaka till stan och köpte med oss lite mat och väntade vid kungsan. guuud så ont i fötterna vi hade redan då, haha. the voice började vid åtta, och vi hade riktigt bra platser, tyckte jag. och konserten var riktigt bra den med. var tvungna att bli utsläppta från staketet av vakterna vid kvart i tio för att hinna med sista tåget hem. vi nästan sprang för att också hinna köpa med oss nåt från donken, men nej det hann vi inte. så bara att hoppa på tåget. där på tåget träffade vi på lite flensfolk, och även anton och charlie. det blev en trevlig tågresa.
när jag kom hem slocknade jag nästan direkt.
en riktig trevlig dag/kväll!

i söndags kom lite släkt och firade patric som fyllde år i tisdags. så blev fika och umgås med dem. farmor och farfar stannade även kvar och åt midag med oss.
på kvällen blev det träning för min del. skulle ha varit fys/löpaträning med laget, men grejen är den att vi bara var två stycken. men vi körde ändå! helt död efteråt kan jag säga.

annars har jag inte gjort så mycket. idag var jag och plockade blåbär med mamma. hon är ledig den här veckan.

det var lite vad som har hänt.

13 augusti, 2009

saknad.

camilla kom hem! saknar ju dig...

åska är mysigt.

jag är så himla trött och slö idag. förstår inte, jag har sovit hela natten, och sen kan jag sova i typ två timmar på eftermiddagen. det var ju åska idag i flera timmar, så fanns inte så mycket annat att göra än att lägga sig i soffan med en bra bok. somnade dock, som jag skrev innan. men gud så skönt det var.
fast börjar bli lite rastlös nu. men det händer ju lite grejer i helgen, så det är bra, thihi.
nej nu ska jag fortsätta titta på gossip girl som jag tittar på nästan hela tiden nu om dagarna.

12 augusti, 2009

sommarlovet börjar gå mot sitt slut.

det har hänt rätt mycket sen jag skrev sist, eller ja vad man ska säga.
i onsdags och torsdags på kvällen var jag i kholm och nyköping med mina vänner. riktigt trevligt. orkar inte gå in på detaljer. de som var med vet, tihi. umgicks med camilla hela dagen i torsdags. vi fixade lite ärenden på ungdomsmottagningen, åt pastasallad i sveaparken och sen gick vi till ekborgen där jag skulle på möte med laget. är vi ens ett lag?

fredag och lördag gjorde jag inte så mycket, var mest hemma tror jag. har inte så bra minne ibland, tihii.
i söndags åkte vi familjen och firade alma som fyllde 2 år, den stora tjejen. och där blev jag kvar tills igårkväll. vi har gjort lite allt möjligt. åkt båt i mälaren, lekt i lekaparken, ätit slagstaglass, lyssnat på musik i ugglans park, alma har ridit för första gången i sitt liv, varit och handlat, jag har bytt en kjol mot en tunika och lite så. mycket roligt har det varit att få umgåtts med dem. annica, min moster, skrev ett sms till mig när jag satt på tåget hem att alma grät tokmycket och sa "Tessa komma" efter att jag hade vinkat hejdå. åååh...

igårkväll när jag kom hem blev det att fira patric, min bror, som blev hela 19 år. vi åt plankstek, mmmmmm, och tårta. mormor kom också ner och åt med oss. morfar kom sen.
och det är även värt att skriva att camilla, min bästaste bästa, fyllde igår också. grattis igen gumman! men hon är ju i halmstad för tillfället... så det blir att fira henne på lördag!

ledsen&besviken.

allt jag säger och gör verkar bara bli så fel. jag försöker och försöker, men det går aldrig.
tror du verkligen att jag är en sån person?

skriver sen om mina dagar!

09 augusti, 2009

strängnäs.

far iväg till strängnäs några dagar nu. kommer hem på obestämt datum, tihi. skriver sen när jag kommer hem.
men jag finns på mobilen!

04 augusti, 2009

solsolsol.

vaknade av att solen letade sig in i mina ögon imorse vid 11. och så var det riktigt hett här inne också. så jag vandrade upp och tog en dusch och kollade lite på tv. gjorde lunch och satte mig ute. och där har jag suttit/legat hela dagen med ännu en bra bok. har fått tillbaka liiiite färg också, aldrig fel. gjorde middagen idag också. det blev chili corn carne med ris. väldigt lätt att laga om man säger så, haha.

imorgon ska jag sola på dagen om det är nån sol då också. sen mot eftermiddagen blir det att fara mot nyköping där jag ska spendera kvällen. kommer nog att bli trevligt. ska nog sova hos camilla när vi åker hem. då ska vi ha en heldag för oss själva, tihii. sen ska vi fara in till flen för att fixa lite, och jag ska även på upptakt med laget på ekborgen. sen drar vi mot kholm. trevligt!

så lär nog inte skriva på några dagar. men ha det bra så länge, för det ska jag ha! :D

03 augusti, 2009

spruta.

idag har jag varit lite duktig. har strykit och sorterat tvätt, thihi. for in till flen också, till mammas jobb. alltså vårdcentralen, för hon skulle ta en spruta på mig. TBE-vaccinet. hon hade en timme till att jobba så jag la mig på hennes brits (eller vad det heter) och somnade. mycket skönt. hämtade upp patrics på hans jobb för att hans bil är lite sönder.
nu ikväll har jag varit ute, så himla skönt. ätit grillat osv, mums!

vad händer imorgon?

02 augusti, 2009

morfar.

igårkväll blev en riktig slökväll. gjorde fajitas till mig och föräldrarna. valde på en hemmakväll eller en bio-kväll. men fan, jag kände för att bara vara hemma. kollade på mamma mia i min ensamhet. sen blev jag sittande vid datorn till efter två. undrar varför? tihi.

vaknade idag vid elva-tolv nånting, mycket skönt. fixade iordning mig sen gick vi över till morfar som fyller år imorgon. hela 71 år. träffade lite släkt och så. och såklart mina små sötnosar, tihii.
åt god smörgåstårta och vanlig tårta, mums. och nu ikväll har jag inte gjort ett dugg. ätit lite pastasallad och ja, inte så mycket.

imorgon blir det sovmorgon igen, mmmm!

01 augusti, 2009

en flickdag.

igår blev det en heldag med camilla. det går inte att klaga på, tihi!
jag hämtade henne vid bussen med tandemcykeln. vi fick in tekniken till slut, haha. sen var vi bara här hemma och gjorde allt och ingenting. flummade runt som jag vet inte vad. hann med att göra flera skumma och roliga videor med oss två som huvudkaraktärer, haha. om ni är snälla kanske nån kommer upp här.
framåt kvällen for vi hem till bea där tjejkväll stod på schemat. de som var där var såklart jag och camilla och sen fia och pia. vi grillade, körde lite ölspel och hade det riktigt trevligt. pratade massor gjorde vi. sen nångång tittade sebbe (fias pojkvän) och sara&marcus förbi.

jag och camilla åkte hem vid typ halv ett. hon snackade som en tok i sin säng bredvid mig, medan jag var väldigt tyst för en gång skull, haha. den natten sov jag mycket gott.

mobilen ringde halv tio och guud så trötta vi var. bara att masa sig upp för att äta frukost och sen åka tandemcykeln igen upp till bussen. släppte av camilla där som åkte hem.
och nu har jag varit över till mormor en stund och lämnat en blomma. så snäll jag är, tihii. haha.
denna dag ska jag inte göra ett dugg. bara vara hemma och slöa järnet!