29 maj, 2009

Helgens planer.

Jag är inte på bra humör just nu, men blir säkert lite piggare och gladare när de andra kommer, tihii.
jag övade på "mitt smultronställe" nyss, för måste ju redovisa det nån gång. och den gången får bli idag har jag bestämt.
dagens planer blir som så att först gå i skolan. shiiit har uppsats-delen i spanska nationella idag. och jag har inte övat nånting. jag kommer bara kunna skriva ett par meningar. buuhuu. aja, får gå som det går.
när jag har slutat och så idag, kommer camilla med bussen från kholm och följer med mig hem. sen kommer de andra flickorna (fia,pia och bea) senare. vi ska ha en liten tjej/grillkväll hemma hos mig. mysigt!

imorgon tror jag att jag följer med till stugan, där de ska städa och så. kan jag sola på bryggan medans, tihi. tror mormor&morfar skulle bjuda på pizza också, mums.

på söndag blir det nog en hemmadag, måste plugga lite. sen sola förstås, då det ska bli typ 27 grader och stor sol. jippie!.

28 maj, 2009

en lite regnig torsdagsmorgon.

Usch, vaknade nu imorse av att det smattrade utanför mitt fönstret. på altantaket. det kallas regn. och meterologen som jag är, kollar såklart på vädret. både på himlen och på tv/internet/radio. det ska regna hela dagen. så jippi med uteidrott säger jag bara!.
men i helgen ska det bli rekordvarmt, tihii. känns ju skapligt skönt.

Sofia, det här kommer ordna sig. det kommer att gå bra. det är ju du, och du klarar allt tjejen! Vi tänker och håller alla tummar vi har. <3

27 maj, 2009

klump i magen.

Som sagt så fick jag hem ett brev på posten idag från kommun, och ja jag har fått jobb. Det står: Omsorgens fritids. först tolkade jag som att jag ska jobba med "friska" barn. och blev överlycklig, för det var ju det jag ville ha. men sen kom mamma hem och trodde att det hade nåt med utvecklingsstörda att göra. blev väldigt besviken till en början. men tror att det kommer bli riktigt roligt ändå. hon ska ringa och kolla imorgon med min handledare vad det var för nåt för hon kände henne tydligen. så jag är lite mentalt förberedd eller hur man ska uttrycka inför jag ska ringa. så jag inte blir helt chockad vad det är för uppgift. men men. blir säkert bra.

på morgonen idag var det nationella som gällde igen. hörförståelse-delen i spanska. det gick ju inte så bra om jag säger så. fast vem vet, det sa jag om läsförståelsen också och där fick jag vg- fick jag reda på. tihii. men gick sämre idag så tror icke det.
har alltså bara haft nationella, mentorstid och matte idag. sen fick vi som har frasse åka hem, för hade ingen engelska. och så är det ju självständigt på jannes. så skönt!. men har inte gjort så mycket här hemma. har tänkt massor. för mycket. och det känns inte bra. inte alls....det kommer i efterhand liksom. jag känner mig gråtfärdig hela tiden.

imorgon kommer jag också hem tidigt, bara idrott och matte på förmiddagen. får förmodligen reda på nationella i matten också.
när jag kommer hem efter det, måste jag plugga! jag måste verkligen det. smultronstället som jag ska redovisa på fredag, engelskan (och har fått en uppsats där också, buuhu), och om eu-grejset.
nu ska jag vandra ned, och klockan nio är det grey's anatomy. ett måste att se.

Ha det bra /T

money.

Jag har fått jobb, jag har fått jobb! tralalalala.

26 maj, 2009

en somrig tisdag.

Ännu en strålande fin dag här utanför fönstren. Därför fick det bli en ny klänning och en ny kofta att ha på mig idag. åååh vad jag tycker om sommarkläder!
igår åkte jag som sagt till kholm med mamma efter skoldagen. var inne hos tandläkaren i säkert bara 3 min som vanligt. han tittar, fixar till nattandisen och är allmänt sur.
efter det for vi till ica och handlade. höll på och frysa ihjäl vid frys/kyldisken.
gjorde inte så mycket när jag kom hem, målade om mina naglar, tittade på tv och var ute i det fina vädret.

och idag är det nationella. uschfyochblä. läsförståelse i spanska. jag lär ju inte kunna nånting. men aja, bara att göra det och se hur det går.

nu borde alla andra komma snart, klockan är ju ändå tjugo över åtta. om de inte kommer senare. men hoppas inte! vill inte vara själv längre.

25 maj, 2009

en helt ny vecka.

En ny vecka, bara att ta nya tag. jag sitter i skolan nu och är faktiskt rätt pigg ändå för att bara ha sovit i mindre än 6 timmar. kunde inte somna igår, buuhuu.
i lördags var vi som sagt i västerås och firade två släktingar som fyllde jämt. jag hade inte så kul, för de som jag ville skulle vara där, var inte där. men jag överlevde. vi fick iaf god mat och fika, tihi.
och innan åkte vi till ikea. fast jag gick in på det där köpcentrumet istället. och där hittade jag en fin liten kofta och jag fick ett par gladiatorskor av mamma och pappa, tack! de är så snälla så.
kom hem sen på kvällen, och då skulle det ju vara tjejkväll, men det blev inget, för nästan inga som kunde. lite tråkigt. men får bli nån annan gång här snart.
så jag hade inte så kul, kollade på robinson osv.
på söndagen vaknade jag upp och ville inte gå upp, för då var det bara plugg som gällde. gjorde klart analysen och sammanfattningen på rapporten och blev klar runt två. ååh så skönt!

och idag är det en underbar dag! såg på vädret imorse, och det skulle bli 20-22 grader och strålande sol. jag älskart!. så det blev en sommaroutfit. kjol, body och gladiatorskorna, tiihi.
ska gå lite tidigare från engelskan idag, då jag måste fara till kholm, till tandregleringen. och nu har jag faktiskt skött mig med min natttandis. mycket duktigt gjort tessan!

22 maj, 2009

shoppardag.

Har fått tillägelse att jag måste uppdatera varje dag, så jag ska väl försöka göra det då, haha.
min dag har sett ut som så att jag först vaknade vid nio för att gå upp och duscha och äta frukost osv. kände mig inte så sugen att åka ner till nyköping då det ösregnade hela morgonen, men jag åkte ändå. och jag fick mycket inhandlat, tihii. Tre sommarklänningar (varav en jag ska ha på patrics student), bikini, trosor, kjol, body, nagellack, dekorativa blommor som man kan ha på naglarna, nagelfil, foundation, hårnålar och godis. alltså väldigt mycket.
pappa kom och hämtade mig runt tre och vi åkte ut till gumsbacken. jag var vrålhungrig så vi stannade till vid max och jag fick vräka i mig massa onyttigheter medan pappa drack en kaffe och åt glass, kanske inte så nyttigt det heller, men ändå (onödig info). åkte till intersport där det var stor utförsäljning. pappa köpte ett regnställ till patric då han ska åka på peace&love i sommar. kan ju kanske behövas.
vi for hemåt, och då mötte vi en som övningskörde. såklart så kom pappa att tänka på att jag kunde övningsköra hem, och jag som aldrig har övningskört på landsväg, gaah tänkte jag!. men sen blev jag sugen, och nervös som jag var satte jag mig bakom ratten och körde hem ifrån Vrena. det gick ju bra!.
nu ikväll har jag bara varit hemma och kollat lite på talang osv.
imorgon far vi till västerås, då det är stort kalas. pappas faster gudrun fyller/har fyllt 60 år och pappas kusin (fasterns son) anders fyller/har fyllt/ska fylla 30 år.
men innan det ska vi gå lite på ikea och jag måste titta på ett par skor. min plånbok blir mindre, buuhu. på tal om plånbok, så köpte jag faktiskt en plånbok idag, haha. lite bättre än min förra, sån där ståljärrns-grej. tror det heter "etutit" elelr nåt sånt. aja, den suger, för går inte att stänga.
På kvällen imorgon kanske det blir tjejkväll hos bea, får se. :)

21 maj, 2009

pluggpluggplugg.

Det här blev en riktig pluggar-dag. har inte haft en sån på ja, väldigt länge kan jag säga. har suttit i flera flera timmar med bara några pauser emellan och skrivit och skrivit på mr-arbetet. är nu nästan helt klar med resultatet, ska bara tillägga lite till som jag kom på i efterhand att jag hade glömt. så ska jag göra analysen och sammanfattningen en annan dag i helgen. känns ändå bra det här. klumpen i magen har nästan helt försvunnit, haha.
imorgon ska jag fara ner till nyköping och handa lite kläder. måste ha sommarkläder, och nån fin klänning eller nåt liknande till studenten. jag är lite knäpp, för jag handlar kläder bäst ensam. haha. låter lite mobbat, men så är det helt enkelt. visst det kan vara jättetrevligt att ha sällskap och åka flera kompisar och så. men i slutändan så hittar jag mer när jag är själv. det är väl att jag kan gå i lugn och ro och så. pappa som jobbar i nyköping ska sluta lite tidigare så åker jag hem med honom. vi kanske ska lunch ihop, det vore trevligt.

20 maj, 2009

Långhelg är aldrig fel.

Jaaha, nu är vi lediga 4 dagar. muy bien, som man säger på spanska, och som jag har lärt sofia att säga, haha.
men vad ska hända på de här fyra dagarna då? ska till västerås på lördag, sen blir det väl pluggpluggplugg. måste skriva klart den där jävla rapporten. jag dör. den ska vara inne på söndag. herregud.
men kanske blir nån tjejkväll, eller nåt liknande? jag hoppas.

igår hade vi ju som sagt del två i matte nationella. egentligen vill jag inte uttala mig om det, men jag svarade iallafall på allt. får väl se.
och så slingade jag ju håret igår, eller jag och jag. lina, min frisör gjorde det på mig. är riktigt nöjd, och andra tycker också att det blev fint så får väl hoppas att de talar sanning, tihii. fast är väldigt ovant att se mig själv i lite ljusare, men inte så konstigt när jag har haft mörkt hur länge som helst.

vi blivande ekonomer fick vara med idag på ett stipendieutdelning till en 3:a, som har haft ett UF-företag. vi fick tårta och cider (alkoholfri dock), mycket gott!.

19 maj, 2009

jag är lat.

Usch, skärpning tessan. jag har ju inte skrivit på mer än en vecka.
i veckan hände det inte så mycket, skola som vanligt. på fredagen följde jag med stoffe hem, och vi var bara hemma och tog det lugnt. åkte hem på lördagen. och direkt åkte vi till min moster och hennes man som fyllde år. fick god mat och god sällskap där. träffade ju mina småkusiner. så söta!
sen for vi hem efter några timmar, då patric och emmy skulle gå på studentbalen på hedenlunda. bara tre km ifrån oss, tiihi. så var där och kollade, och tog massor med kort. jag längtade som tusan till våran bal! men bara två år kvar.
på kvällen for jag till malmköping, och var med flickorna. vi åt pizza, kollade på ESC, och pratade massor. urtrevligt!
söndagen blev en ren slappdag för mig. skulle egentligen ha pluggat, men blev icke så.

nu sitter jag här i skolan och väntar på att klockan ska bli halv nio, då det är nationella i matte a, sista delen. äsch, får väl gå som det går. sofia sitter här bredvid och läser en bok, ska sätta mig vid henne nu, bara för att hon är så snäll, tihii.

Just det! idag ska jag slinga håret, hoppas det blir bra.

Och måste bara tillägga och skriva, att nu är det helt slut mellan stoffe och mig. punkt slut. men vi är vänner. det är bra det.

10 maj, 2009

hemmahelg.

Denna helg har varit en riktig hemmahelg för min del. igår var jag bara hemma och hade som kramper i magen och mådde illa. så la mig på soffan och somnade en-två timmar. det släppte då faktiskt. det blev att göra varma mackor och kolla på robinson med mamma och pappa på kvällen.
idag blev också en hemmadag, slöade hela förmiddagen. skulle egentligen pluggat, men så blev det icke. jag skulle ha gjort klart min pp som ska vara klar i imorgon, men inte så lätt när jag har en nyare version här hemma.
följde med mamma&pappa till lager 157 på eftermiddagen. har inte varit där sen den dagen de öppnade, då jag var parkeringsvakt, haha. men iallafall, jag hittade ett par jeans, blus, linne och två par leggings. allt för 460 kr, mycket bra!
det blev att vi stannade på vägen hem och köpte med oss pizza från venezia. en kycklingrulle blev det för min del, mycket mums!

en bit på vägen.

Vi testar oss fram. kanske det går bra. kanske det går dåligt. det visar sig. men det bästa är att vi testar oss fram. Det känns ändå bra.
<3

08 maj, 2009

jagvetinte.

Ni flickor, ni får mig verkligen att må bra och vara glad när ni är i min närhet. jag uppskattar och tycker om er så fruktansvärt mycket så ni anar inte.
men så fort jag kommer i min ensamhet, då går det inte mer. jag orkar inte hålla tillbaka tårarna och jag bara kryper in i mig själv. tankarna kommer tillbaka. jag vet inte vad jag ska göra. det här känns inte bra. inte nu iallafall. var det verkligen rätt beslut?

har varit en riktigt bra dag i övrigt med många skratt med mina flickor. har inte kunnat/orkat koncentrera mig så har inte fått alls mycket gjort under dessa 4 lektioner vi hade under dagen.
och nu ikväll skulle jag egentligen ha varit på orrö med emma lehtola och becca, och alla tyskar som kom idag. men så blev det icke. blev inställt i sista stund pga. vädret. kände själv att det inte skulle bli så roligt när det bara öser ner i backen. men sånt är livet. kommer fler tillfällen då det kanske är lite finare väder kan vi hoppas.
så det blev att äta tacos med mor&far och kolla på film&talang.

07 maj, 2009

the end.

Det är slut. det är verkligen slut. jag kan inte fatta. usch.
de fina månaderna vi hade tillsammans. det var verkligen dem bästa månaderna i mitt liv. jag ångrar ingenting med dig. och kommer alltid ha minnena djupt i mitt hjärta. och där kommer de att vara. inget/ingen kan ta dem ifrån mig.
28/11 08 - 7/5 09. <3

nationella.

Jag har nu kommit hem för ungefär en timme sen, från skolan. vi hade ju sista delen i engelska nationella; hör-& läsförståelse. gick rätt hyfsat ändå. kändes det som. mamma var snäll och hämtade mig vid tolv. när jag kom hem blev det en lång och varm dusch. då jag har frysit helahela tiden när jag suttit där inne i den kalla aulan.
jag tror att jag ska sätta mig vid den andra datorn och fortsätta med min ppp snart, då powerpoint inte funkar på den här datorn och inte word heller. bajs. men jag måste verkligen göra den. tror den ska in på måndag. om det inte blev att datumet fick vara kvar och den ska in imorgon. för då ligger jag riktigt illa till. menmen.
Ikväll är det lagmöte. har ingen direkt lust, men bara att gå dit.

Igårkväll skulle vi egentligen haft första träningen för att många har önskat att börja träna igen. och jag var inte ett dugg taggad pga vissa saker. men jag tog mig ner och det visade sig att vi bara skulle bli 4 +pg. så vi satt och snacka ett tag allihopa sen for elin, andrea och pg hem och jag och fia gick upp och satte oss i entrén. och där blev vi sittandes i mer än en timme och bara pratade. det kändes skönt att träffa henne och jag blev på bättre humör. :)

06 maj, 2009

blää.

bajs.skit.helvete.jag orkar inte.jag vet inte vad jag vill.

träning ikväll. kanske kan pigga upp mig.

05 maj, 2009

Långhelg.

Det blev en riktig långhelg, och det var mycketmycket skönt. fast jag förstår inte, jag är fortfarande trött. men det beror nog helt på att det är morgon, och jag var tvungen att gå upp klockan 6! jag tror jag dööör. nej men mamma&pappa är lediga den här veckan, så måste åka buss.
tänkte sammanfatta min helg lite snabbt, för er som har lust att läsa.

torsdag: Valborg! Gick bara till tjugo över elva, sen var det klippning som gällde. fast det blev ingen färgning som jag egentligen skulle. funderar på att slinga det lite ljusare nästa gång istället.
jag for hem, och fixade mig osv. sen åkte jag in till kholm där stoffe mötte mig vid station. vi gick och handlade lite mat osv det vi skulle grilla hemma hos elin. åkte stadsbussen till laggarhult och sen fick vi stå där och frysa, buuuuuurr!. men vi kom fram till slut.
hemma hos elin grillade vi och hade det mycket trevligt. gick sen upp på hennes rum då vi (jag) frös som bara den.
runt tio började vi vandra ner mot stan och sen var vi där hela kvällen.
mycket trevlig kväll må jag säga!

fredag: vaknade upp hos älsklingen min, och vi tog det bara lugnt hela dagen. var ju underbart fint väder så spenderade mycket tid på studsmattan. och tog lite småpromenader med ebba också.
mot kvällen åkte han och tränade i kholm och skulle sätta upp nät osv. så fick vara själv i massa timmar. fast jag hade ju resten av familjen johannesen, så jag klarade mig!

lördag: gick upp jättetidigt, ingen sovmorgon här inte. kvart över sex var klockan när mobilen rungde. för vi skulle bli upphämtade halv åtta för att åka till kholm. stoffe skulle nämligen spela SM. det var liet matcher innan osv, och sen spelade han själv. mot malmö. camilla kom och kollade med mig också. men det gick inte så bra för dem. förlorade med 2-0.
camilla och jag for hemåt till mig och solade och glodde lite bilder sen i torsdags. fyfan vad vi skrattade, haha.
mot kvällen for vi hem till fia, där det var tjejkväll med pia, bea och josse. Mycket trevligt!

söndag: bara en ren slappdag! fast iofs, for med till nyköping, men hittade ingenting.

måndag: en till ren slappdag!