24 februari, 2010

sälen!

sitter här med camilla bredvid mig. jag sitter med datorn och hon sitter med en tidning. vi bytte nyss, haha.
har i princip packat klart för imorgon, bara necessär som ska fixas imorgonbitti. då är vi redo att fara! wihooooo. imorgon vid halv sju är avgångstiden. då rullar den fullpackade bilen.
jag är lite trött nu så det är ju tur. då kanske man kan sova lite tidigare än vad jag brukar nu på lovet. inatt somnade jag vid halv två. höll på att skriva sms. kommer nästan inte ihåg det jag skrev i det sista. skrev i sömnen i princip,haha.
men i och för sig har vi ju ungefär 6 timmar på oss att sova i bilen.
ha det så bra här hemma dessa dagar. finns på mobilen såklart.
herråååååååå.

23 februari, 2010

tisdag på lovet.

ikväll är det i alla fall träning. men idag är jag inte lika taggad. synd.
var snäll och följde med mamma och storhandlade idag tills vi ska iväg. blev rätt mycket och tungt. stoppade ner en veckorevytidning till mig själv, tihii.
annars har jag inte gjort så mycket. eller jag gjorde matteinlämningen som ska in efter lovet och så började jag titta i körkortsboken då jag skrev in mig på thims i fredags. såg även på datorn att patric hade laddat ner gamla teoriprov från när han skulle ta körkort så jag gjorde ett sånt. fick underkänt...inte så konstigt dock, haha. satsar på körkort direkt efter jag har fyllt i alla fall!

ska nog börja plocka fram lite kläder som ska med upp. testade även ett underställ som mamma har köpt till mig. satt perfekt!



bild från patrics student.

22 februari, 2010

fan..

jag vill träna! tränatränaträna. innebandyinnebandyinnebandy.
kunde de inte ha tänkt lite tidigare att det kanske är smart att skotta hammrvallen? ooh....

lite doktor och så.

kom hem ifrån flen för en stund sen. var hos läkaren som kollade lite, pratade lite osv, och så tog de prover. hjälpte även mamma att städa/bära ut sina grejer från sitt rum då det här var hennes sista dag på sitt jobb. eller ja, hon har tjänstledigt ett halvår men det är ju som att sluta bara att hon kan komma tillbaka om hon vill. hon var väldigt känslig då hon sa hejdå till alla sina kollegor. det är förståeligt då hon har jobbat där i flera år. så, hejdå flen, hej nyköping för hennes del.
för mig blir det också lite skillnad då jag alltid har åkt med henne på morgarna. så det blir buss och att äta frukost själv för min del, buhu.

hade lite tråkigt på hennes rum. puss!

jahapp. ikväll blir det ingen träning heller. jag som var riktigt sugen! hammarvallen höll ju på att braka ihop i lördags när herrarna spelade match, då det hördes ett brak. så nu håller de på att skotta och så vidare. därför är hammarvallen stängd. trist...hoppas det blir träning imorgon, för annars får jag inte spela innebandy förrän på måndag.

hittade även de här bilderna när jag kollade igenom min mobil idag. becca är nog den skyldiga när vi hade lite yoga på idrotten, haha.

21 februari, 2010

sportlov är välkommet.

lovet är i full gång. riktigt skönt är det. har hunnit blivit insnöad här hemma också, haha.
nej men jaha. hade naturkunskapsprov i torsdags. kändes som att det gick bra. men man vet aldrig. jag svarade i alla fall på allt. bara för det så brukar det inte gå så bra. får se.
i fredags slutade jag klockan tolv. hade bara en lektion. så åkte hem med mamma. vid halv fyra kom camilla till mig. och klockan sju var det dags för match. vi vann! 12-1 blev slutresultatet. jag gjorde mål när det var en sekund kvar av en period, haha.
så klantigt av kolpenäs att ha bara svarta tröjor med sig så de fick spela i västar. fult!

här kommer lite bilder:





efter matchen for jag, camilla och fia hem till mig. vi tittade på os, tittade på en halv film, käkade godis och snackade. mysigt!



trötta tjejer.

fia åkte hem men camilla sov över här. hon skulle egentligen ha åkt hem på lördagen och jag skulle ha umgåtts med julia men vi blev insnöade här hemma, haha. morfars snöplog (han som sköter vägen) gick sönder så han kunde in ploga. buhuu. så camilla fick bli kvar här och jag med. men vi överlevde. vi låg och slöade hela dagen. kollade på flera filmer, melodifestivalen och os. spelade lite gh gjorde vi också.

nu har hon åkt hem och jag kom nyss ut ifrån duschen. ska om en stund åka till mormor som fyllde 76 år i torsdags. får träffa mina småkusiner också. ååh, saknar dem! tror vi får smörgåstårta också, mums.

15 februari, 2010

I'm like a bird.

funderar över lite allt möjligt för tillfälligt. eller ja, det gör jag jämt i stort sett. funderar. man kan nog få den känslan av mig ibland att jag är den som pratar utan att tänka. men jo, jag är faktiskt en tänkare. kan bli lite mycket ibland. men jag kör på!

jag kom just precis på att jag har träning halv nio och inte nio ikväll när jag tittade på klockan. tur att jag kom på det och inte släntrade in en halvtimme sen. det skulle se ut det. har, är och kommer alltid vara en sån person som gärna kommer förtidigt än försent. är ingen direkt tidsoptimist. inte som julia då, haha ;).

pluggade lite naturkunskap när jag kom hem. satte mig i den nya massagestolen som mor&far har införskaffats och läste. den gör ont. fast det kanske bara är för att jag är jättespänd i rygg och axlar. ändå skönt.
blev lite avbruten då tarzan ville ha all min uppmärksamhet och kröp upp i mitt knä och skymde min bok hela tiden, haha.

om snart en vecka drar vi, skönt!

måndag återigen.

nu sitter jag här igen. en måndagmorgon klockan åtta. det är för tidigt egentligen. men jag ser det positivt. det är bara 4 dagar kvar till lovet. tills jag får sova ut i fleraflera dagar.
nu hade jag tänkt plugga spanska. göra klart allt som ska in imorgon. men det är inte så mycket. ska bara skriva lite om en film vi såg för typ flera månader sen.

igår bakade jag en kladdkaka dagen till ära. den blev inte så kladdig som jag hade tänkt fast jag tog ut den innan den egentligen skulle ut. aja. god blev den. blev att ha vaniljglass och ananas till. mums.

jag längtar till på fredag. det kommer bli en bra kväll. jag känner det på mig. bara lite stressig.

14 februari, 2010

vi är bra.

matchen igår gick bra. väldigt bra. 3-12. ett mål mer än förra matchen vi spelade mot dem förra lördagen. vi tog även en lagbild med hela d2-laget innan. snygga flickor!



idag är det alla hjärtans dag. tycker egentligen inte att det är en sådan jättestor dag, men det tycker mamma och pappa. då jag fick ett paket av dem som innehåll en nalle och ett jättefint halsband. söta föräldrar jag har!

13 februari, 2010

inställd match.

det blev ingen tidig match idag. motståndarlaget lämnade wo en och en halv timme innan matchstart för deras målis hade blivit nerslagen och låg på akuten. eskilstuna är en farlig stad. lite surt var det ändå, då man hade tagit sig ner till samlingen. menmen. de andra stannade kvar och lattjade lite medan jag åkte hem. jag ska ju ha en annan match idag så tänkte att jag skulle vila upp mig istället. vi ska åka om en halvtimme till samlingen. sedan bär det iväg till munktellarenan i etuna. var riktigt taggad imorse men inte längre... fast det kommer!

ikväll, vad händer då? blir nog bara att ta det lugnt. har inget planerat. kommer hem vid sju så får väl se.

12 februari, 2010

tankar som kommer fram.

nu ligger jag här i sängen. måste nog sova snart om jag ska orka upp vid halv nio. fast det ska nog gå. är riktigt trött och mina ögonlock är tunga.

blev att titta på film med hela familjen ikväll. det är ovanligt att hela familjen är samlad mer än vid maten faktiskt. var riktigt mysigt! kommer kännas konstigt när patric flyttar. för är ju så van att ha honom här. eller i alla fall ibland. menmen. då har jag ju nånstans att sova om jag ska vara i kholm nån gång. det är väl en fördel. och en annan fördel är att mamma och pappa som har sitt sovrum vägg i vägg med mitt rum kommer flytta till patrics rum som ligger på andra sidan huset och deras nuvarande sovrum kommer bli nåt slags extravardagsrum. typ som ett hängrum. mitt andra rum helt enkelt. =skönt.
nackdelen med att han kommer att flytta är att jag kommer sakna honom. kommer bli helt själv. har ju liksom levt tillsammans med honom i snart 18 år. menmen. sånt är livet. jag själv lär ju flytta om ett och halvt år när/om jag kommer börja plugga då.

Bror och jag

oj. hade verkligen inte tänkt att ta upp allt det här. men bara blev så. nu vet ni det i alla fall.
tar nog och säger godnatt snart!

fredag, yes!

fick 17/52 på glosförhöret. hahah, det är bra. men nu kan jag ju i alla fall 17 nya ord på spanska. det är inte illa.
dagen i övrigt har varit rätt så skön och lugn. på svenskan diskuterade min grupp hur vi ska göra på redovisningen. vi ska nämligen göra flera olika teatrar om upplysningen.
historian fick vi tillbaka rapporterna. mindre glad.
avslutade dagen med innebandy i tjugo min på hälsopedagogiken och avslappning i en halvtimme. jag somnade. det var skönt.

ikväll blir en lugn kväll. helt okej enligt mig. väntar på pappa som är och hämtar pizza. blir en standard för mig. kyckling/currypizza med bearnaisesås. kan låta lite småäckligt för vissa, men mm-mm, vad gott det är.

usch, imorgon måste jag upp tidigt. ska nämligen spela med d3 på morgonen. fick välja om jag ville eller inte, då det laget var lite för få. men innebandy tackar man inte nej till, och inte heller när det bara är typ 4 matcher kvar för min del. men jaja, jag tycker i alla fall att ni ska befinna er klockan halv elva imorgon på hammarvallen. det är där det händer!
på eftermiddagen är det iväg igen. då är det etuna som gäller. med mitt lag. möter det s.k. köttbullelaget. hoppas det blir tvåsiffrigt den här gången också.



glosplugg nu.

om man skulle kolla när jag mest uppdaterar här är det helt klart på morgonen vid åtta. inte så konstigt då jag nästan har som mest tråkigt. men snart kommer säkert sebbe som gör mig sällskap 3 morgnar i veckan som tur är.
ska börja plugga lite spanskaglosor också. 50 stycken i veckan. kul? nej inte direkt. men bara att acceptera det.

igår efter skolan kom mamma och hämtade mig och vi åkte då ner till hennes jobb (vårdcentralen) där hon tog sista tbe-sprutan på mig och hon gjorde spirometri på mig. ni som har astma vet vad det är. men det är som ett astma-test där man ska blåsa hur mycket som helst i en slang. jättejobbigt kan jag säga att det var. är ju inte så bra på att ta i när jag blåser och jag är jättedålig på att blåsa ut ljus. kan bero på astman, jaa.
vi stannade och handlade på ica innan vi åkte hem. åt jättegod mat igår, mmm-mm. tre portioner blev det totalt för min del. gud vad jag äter. men det är bra. hade träning en timme senare. efter träningen stod jag och snackade med tränarna och några till i typ en halvtimme innan jag rullade hemåt.

jahapp. neej sätt fart nu. nu ska det pluggas in glosor! skulle ah lagt in nån bild om jag hade nån. men tyvärr. har ju inte direkt privata bilder på skolans datorer.

10 februari, 2010

få lite motivation, tack.

jag försöker få motivation till att plugga. ska börja skriva på en spanskauppsats om framtiden på minst ett a4. lycka till! tur att jag inte valde att läsa spanska i trean. men det är bara att sätta igång. kom ju faktiskt till skolan nu när jag hade kunnat legat och sovit vid den här tiden och börjat klockan tolv ungefär.
fick reda på matteprovet igår. är inte helt nöjd. en poäng ifrån...kul! men glad att jag inte fick ig i alla fall.

skulle egentligen ha tränat igårkväll men jag fick huvudvärk och var helt tung i kroppen så skippade den. kändes som ett bra beslut. jag satsar på imogonkväll istället. match på lördag!

neeheee. nu måste du sätta fart, tessan! vill hellre plugga nu än när jag kommer hem på kvällen och/eller i helgen.

08 februari, 2010

lite ändring.

ändrade lite på bloggens layout nu. skulle egentligen ha haft hela bilden jag la in i förra inlägget där vid bloggens rubrik. men blev inte så. blev faktiskt ändå rätt snyggt.

trött tjej.

första gången jag har en bild här. har aldrig funkat förut eller så är jag lat. välj själv!
jag är trött. trötttrötttrött. värre än vanligt. men är väl för vi kom hem rätt sent. efter elva gick jag innanför dörren efter att ha varit uppe i södertälje och vunnit mot kolpenäs. usch vilken match. domarna blåste sönder hela matchen och var emot oss så var inte så roligt att spela. men resultatet blev 5-10 till oss. mm-mm, jag gillar det här. vi är riktigt bra! fast en väldigt rörig match i övrigt.
träffade även jocke efteråt en stund som hade tittat på matchen. så roligt att träffa pojken (gamlingen).

jahapp. idag fick jag i alla fall lite sovmorgon. min käre mormor skjutsade mig till skolan vid efter nio. sen har dagen rullat på. har gjort lite matte nu när jag kom hem då vi har läxa tills imorgon. och lisse lär väl bli arg om man inte har gjort den (om man tänker på humöret hon kan få ibland).
var lite krångligt så gjorde inte allt.
nu om en timme är det träning. så skönt att vi har flyttat bak träningen på måndagar en halvtimme så vi i alla fall slutar halv tio.

07 februari, 2010

sporthelg.

nu ligger jag här i min säng en söndagmorgon klockan halv elva. det är så skönt. jag kan ligga kvar flera timmar. bara för att det är så skönt.
igår hade vi match som sagt. och vi vann. vi är grymma! 11-3 blev det. fast jag fick bara ett poäng. vi hade det så kul innan matchen också, haha. vi har ju fått (köpt) en bergsprängare till laget så vi kan tagga i omklädningsrummet innan. det slutade med att alla stod och dansade i en ring i duschen. hahahha. vi blev riktigt taggade och gemenskapen låg på hög nivå.

i fredags gick jag hem till julia efter vi hade slutat vid fyra. jag har nog varit där i lägenheten säkert 4 gånger sen de flyttade dit i lördags, haha. de har fått det riktigt fint! vi tittade på tv, slöade, pratade och hjälpte hennes mamma med en tavla. sen gick vi och käkade på venezia. anna kom när vi satt och käkade. vi gick ner till hammarvallen och checkade på hj när de spelade. fick även sällskap av ellen, fia, linnéa och sebbe. sen blev det att frysa lite i ishallen där a-laget spelade.

oooch, idag är det match igen! jag är taggad. tvåsiffrigt idag igen? vi kör på det tycker jag. södertälje, here we come!

igår fyllde två kära vänner till mig, isa 18 år och jocke 20 år. två riktigt bra åldrar också. grattis till er!

03 februari, 2010

måste det snöa mer?

vi har matteprov idag. och jag glömde boken hemma. jag som tänkte plugga nu när jag ändå kommer så tidigt till skolan. men så blev det med det. hade lite stressigt på slutet imorse då vi märkte att det var världes snöoväder och mamma som har patrics lilla golf skulle knappast kunna ta sig ut. så morfar erbjöd sig att skjutsa in oss. så åkte med honom. det resulterade i att jag glömde matteboken och tofs till idrotten. buhu.

jag är trött. riktigt trött. får man ens vara så här trött?
men det är bara att kämpa två och en halv vecka till. sen är det en vecka ledigt. gud så skönt! och det betyder att det är tre veckor kvar till sälen. hoppas det kommer vara fint väder och inget jäkla snöoväder.

i helgen är det innebandy som gäller. har två matcher totalt. en hemma på lördag och en i södertälje på söndag. den är klockan åtta på kvällen, wiihoo! kommer hem typ efter elva. som tur var har jag sovmorgon till halv tio i alla fall på måndagen.

01 februari, 2010

jag längtar till en till helg.

jag sitter här i skolan helt själv. eller ja det sitter två själar till här men ändå. börjar inte förrän halv tio fast jag tänkte vara duktig och göra nån labbrapport som jag inte har gjort än.
annars då? i helgen har jag tagit det lugnt. varit riktigt skönt då jag är så slut nu för tiden. i fredags var jag lite extracoach till d3 som spelade match mot serieledarna. jag hejade och hejade där på bänken. fick hjärtattack ibland också. men de vann! så duktiga så. var jättesugen att spela själv.
i lördags for jag, mamma och pappa till tuna park för jag var tvungen att köpa en skiddress. och jag hittade en som jag är jättenöjd över! jag fick både skiddressen och ett underställ av mor&far, så snälla så! själv köpte jag ett par skidglasögon (hade presentkort på stadium) som även de är grymma, och en mössa, två innebandybollar, en tshirt och en ansiktskräm. helt okej alltså.
på kvällen skulle jag umgås med f men han...ja det blev lite ändrade planer.

igår pluggade jag. kände mig riktigt duktig efteråt. fast hade lite panik när jag började och trodde aldrig att jag skulle hinna. hade knappt börjat på rapporten som skulle in idag. men jag hann. tog ungefär 4 timmar tror jag. så hade hela eftermiddagen sen att bara slöa och titta på film. städade mitt rum också, duktig som jag är.

igår sa vi även hejdå till min bror och emmy som åkte upp till sälen en vecka med emmys bror+flickvän. fast jag blev lite besviken på bror min....