18 juli, 2010

18 juli - min födelsedag.

idag är det min dag! jag blir hela 18 år. det är sjukt ju. jag känner mig inte så stor. kommer ihåg när man var ännu mindre och tyckte att alla var så jättestora när de var 18. men det är inte så stort egentligen, haha.
blev väckt med frukost på sängen imorse och flera paket. alltid lika mysigt att börja (eller det var egentligen inte början på min födelsedag i år, haha) dagen med det. nu håller jag på och fixar iordning mig och klockan två kommer släkten och ska fira mig. det blir mat och tårta, mums!

igårkväll hade jag en riktigt bra kväll med mina vänner. vi åt, vi drack och hade det allmänt crazy och bra! blev vacker sång klockan tolv för mig, haha.

jag skriver sen vad jag har fått för presenter.

17 juli, 2010

17 juli.

jag har rent ut sagt struntat i bloggen nu på sommaren, för jag har haft annat för mig. mitt sommarlov är bra, mycket bra!
jag jobbar väldigt mycket, men nu är det bara två veckor kvar, wohooo. sen är jag helt ledig, fast då ska jag satsa på körkortet och plugga. jag vill bara ha körkortet i handen, funkar inte det? haha
när jag inte jobbar ligger jag på orrö med mina vänner och har det bra. eller igår var ettt undantag, då vi drog oss till malmköping och låg vid hosjön och chillade. gled runt i ellens cab gjorde vi också. grymt!

ellen och anna har ju båda fyllt 18 och fått körkort redan, så det firades hos anna och senare på wärdshuset. var även hos bea innan som också fyllt 18. det var en riktigt härlig och perfekt kväll!

har även varit på poolparty hemma hos emma dahlin.

det är väl ungefär i korta drag vad som har hänt. jag njuter av sommarlovet helt enkelt!

26 juni, 2010

just det! jag har bokat allt som har med körkortet att göra i alla fall nu. bara att sätta igång att plugga. vill ha körkort nuuuuuuuuuuuuuuu.

26 juni.

jag har jobbat och slitit heeeela veckan nu. jobbat varje dag 10-19 eller 8-19 och det är inte förrän nu jag är ledig. är ledig i 9 dagar totalt innan jag kör igång igen i en vecka i sträck, 7 dagar.
jag har gjort lite annat också emellan det. var i sthlm förra lördagen, för en vecka sen med mor min. blev en riktigt mor&dotter-dag. vi var på model house där vi blev sminkade och fotograferade. riktigt kul fast lite...jag vet inte...stressigt? blev riktigt nöjd med en del bilder i alla fall!
sen gick vi lite på stan och jag shoppade två klänningar, en tunika, en tshirt, ett linne och en bh. vi hann se en liten glimt av victoria och daniel i kortegen. det var helt sjukt mycket folk! kunde knappt ta sig fram när man gick vid sergels torg.

igår var det midsommar och den spenderades i malmköping hemma hos emelie. vi grillade och chillade. mycket skönt då jag var helt slut efter jobbarveckan. och idag vaknade jag av att en bålgeting for runt i mitt rum. blev livrädd och ropade förskräckt på mamma, haha. tog sen med mig mitt täcke och gick och la mig i soffan i rummet bredvid och kollade på tv och åt frukost till klockan var två. så himla skönt!

17 juni, 2010

första arbetsdagen.

ooooh jag är trött. första dagen på jobbet idag i alla fall. visste ju inte om jag skulle jobba eller inte innan jag kom dit imorse, men det blev som jag trodde. så har stått och sålt jordgummor till massa folk och har nog sett och hälsat på alla i nästan hela flen känns det som. jag skulle typ ha dött om jag stod ute i buschen som jag har sett andra jordgubbsförsäljare göra, haha.
var ju helt själv så jag fick reda ut alla problem själv, med lite hjälp ifrån ica-eva. hon är snäll hon!
kom inte hem förrän vid kvart i åtta och sen dess har jag käkat, umgåtts med mamma&pappa, lagat lite mat till mig imorgon och pratat med anna. bra gjort på en timme och en kvart tycker jag!

imorgon är det på't igen. sen ledig lördag och söndag. eller skulle ha jobbat lördag men ska ju upp till sthlm med mami :)

16 juni, 2010

en sommardag.

idag har det varit en riktigt kanondag. solen har skinit nästintill hela dagen och det har varit superskönt. har legat ute i solstolen och tagit det lugnt. fått lite trafikteori gjord också. eller rättare sagt har jag läst i boken. ska börja plugga inne på thims snart och köra de där pärmarna osv. jag som trodde att jag hade hela sommarlovet att plugga till körkortet men nu visade det ju sig att jag har fått jobb och oops, så blev det med mina planer, haha. nej men, mitt mål är i alla fall att ta det innan vi börjar skolan igen. det blir nog bra.
pappa har köpt ett busskort till mig som kallas "sommarlovskortet". då kan jag åka buss hela sommaren i sörmland, västmanland och i örebro. då behöver jag inte betala massa dyra bussturer. perfekt!


ungefär så här såg min dag ut. ligga ute i gräset med teoriboken och b&j, mm-mm-mm.

15 juni, 2010

första dagen på sommarlovet.



det känns inte som att jag har sommarlov, det känns helt sjukt. men ändå så oerhört skönt och underbart. vårat sista sommarlov...
jag var helt slut igår när jag kom hem. tror det är för att jag slappnar av fullt ut. så jag sov i två timmar, haha. mycket skönt! tog det bara lugnt på kvällen och tittade på film.

idg ska jag inte göra ett dugg! eller ska nog läsa lite trafikteori, men det är det enda. jag börjar troligtvis att jobba på torsdag. vi får se, ska på möte och bestämma lite saker.

ser ni att jag har ändrat min layout? det var på tiden.

14 juni, 2010

ett år.

jag sitter och funderar på hur det här skolåret har varit. och ja, de hade rätt, tvåan är nog värst. har för det mesta haft mycket att göra och plugga och jag vet vad jag ska göra bättre till nästa år!
har haft betygsnack med alla lärare och jag är så himla nöjd med mina betyg, eller nästan i alla fall. om jag har räknat rätt så kommer jag att få 5 mvg, 3 vg och 1 g.

ETT ÅR KVAR!

skolavslutning 2010.

längesen. mycket längesen. men jag orkar inte. skriver när jag vill. och nu verkar jag vilja.
har hänt väldigt mycket på sista tiden. rabblar upp lite:
-flens student, fira cissi på hennes studentmottagning.
-vandring i två dagar på sörmlandsleden med massa andra i klassen/skolan. det skönaste var att komma hem!
-blivit klar med alla skolarbeten inför sommaren. mycket bra.
-grill och mys hemma hos ellen med anna.
-kholms student, fira emmy på hennes studentmottagning. fyfan vad kallt det var! vi bara ska ha fint på vår student nästa år.
-förfest hemma hos mig, sen fest i flen och allt vad det innebär.

det och massa mer har hänt sen sist jag skrev.
idag är det skolavslutning! herregud så skönt. och nu väntar jag på att jag ska på ett jobbmöte. skulle egentligen klockan 9, men det flyttades till 10, och nu till halv 11. hoppas det inte flyttas mer.

30 maj, 2010

pluggig tjej.

helgen har kommit. helgen har gått. bara några få timmar kvar på denna helg. går jämt så otroligt fort!
jag sitter här och pluggar. duktiga tessan. har skrivit textanalysen till svenskan och nu håller jag på med naturkunskapen. bläää. men det måste göras och jag har nu skrivit nästan 2 sidor. jag har ingen aning om jag skriver rätt, för finns ju ingen fakta alls om det jag skriver om så kör typ bara på egna tankar. får snacka med lisse.

annars då? i fredags följde jag med till kholm efter skolan till ellen med anna och julia. vi hängde i hennes lägenhet, käkade i stadsparken och hade en allmänt mysig kväll.
igår kom patric hem då hans bil är lite paj så han och pappa försökte fixa det. vi firade även morsdag (som egentligen är idag) med god middag och efterrätt. mamma fick jättefina martiniglas från oss. hon blev jätteglad som tur är!

neheeee. vet inte om jag orkar plugga mer. är ju så fint väder ute!

26 maj, 2010

trött tjej.

usch, det är sjukt mycket i skolan nu. jag. orkar. inte. men bara att hålla ut. 2 och en halv vecka kvar. shit, är det bara så lite? hur ska jag hinna med allt?

är helt slut efter skolan så somnar typ alltid när jag kommer hem. hahaha, bra där tessan.

vad händer i helgen dååååååå?

25 maj, 2010

bra helg.

helgen har varit bra. riktigt bra tycker jag. i fredags var jag ju på lagmiddag i eskilstuna. sen däckade jag typ direkt när jag kom hem. var så himla trött.
vaknade klockan sex dagen efter. sex?! har nog aldrig vaknat så tidigt på en helg. kunde inte somna om så jag gick upp och la mig i soffan och tittade på tv typ till elva. jag fixade i mitt rum, städade och donade. efter det gick jag ut och la mig i det fina vädret.
sen blev det att fixa sig inför kvällen. åkte ner till hedenlunda och tittade på min käre bror som gick på bal med emmy. massa kholmare. inte så konstigt. alla var så fina och jag såg en klänning som jag blev blixtförälskad i. en sån vill jag ha till nästa år!
for in till flen, till ellen efter att ha varit där i några timmar. där var även anna, tvillingarna lexell och malin dahlin. vi hade det jätteroligt! skulle egentligen ha farit till sara efter det men så blev det inte. vi stannade kvar. sen for vi till samis fest. jag hade det helt okej! mycket brabrabra.



och på söndagen var jag pigg, helt otroligt! jag fixade lite till i mitt rum och nu är det nytt och fräscht. ny byrålåda och ny hylla. mm-mm. rummet intill är fixat nu också!

20 maj, 2010

helgens planer.

imorgon är det fredag. imorgon blir det helg. igen. tiden går så otroligt fort. men i alla fall. imorgon går jag hela dagen i skolan. enda till fyra. komemr kännas konstigt, haha. sen måste jag skynda mig hem för vid fem igen ska jag bli upphämtad av elin i flen. vi ska till etuna och käka med laget. hoppas det blir kul! skulle egentligen blivit lagfest hemma hos fia larsson efter men tydligen är inte hennes grannar så glada på henne. det var lite synd...
och på lördag är det feeest. jag är taggad! fast innan det ska jag titta på katrineholms bal på hedenlunda. min bror ska gå med emmy då hon går i trean nu. alltid lika kul att se fina, uppklädda människor! fast sen blir det lite bråttom igen, hehe. men det klarar jag av.

och nu i helgen hoppas jag verkligen att mamma och pappa fixar med rummet! vill ha tvn.

en dag på sjön.

veckan har gått fort, riktigt fort! vad har hänt sedan sist? jo förra helgen var jag hos josse och grillade med anna och lotta. mycket mysig och trevlig kväll!
annars den här skolveckan har jag inte gjort alls mycket. de här två sista dagarna har jag bara haft en lektion vardera, så jag har slutat vid halv tio båda dagarna. så igår åkte jag hem och pluggade för att sen åka tillbaka till flen för att dra ut ännu en tand. tog 40 min. herregud. den ville verkligen inte lossna. men nu är det bara en kvar! får tandställning igen imorgon. vill inte...såg bild på emma vitale som tagit bort sin idag. jag vill också ha det gjort och ha jättefina tänder. ooohhh. menmen. en dag ska bli min tur också. fast det lär ju bli efter studenten...

idag efter jag hade slutat åkte jag ut med mamma och pappa på båven. första turen med våran båt. jätteskönt var det! vi var nog borta i över tre timmar. åt lunch gjorde vi också på båten.



14 maj, 2010

tror det är fredag?

det är så jäkla skönt att vara ledig. fast trist väder! gjorde inte speciellt mycket igår. var mest bara hemma och tog det lugnt. fast jag blir lätt rastlös. men det är väl bra att ta det lugnt ibland?
nu snart ska mamma och jag iväg till eskilstuna. vi ska hämta nyckel till nåt släp som vi ska låna. sen ska vi gå lite på tuna park. måste hitta ett par snygga jeans!
sen ikväll, vad händer då? det visar sig.

imorgon blir det i alla fall grillkväll som det ser ut, mysigt!

12 maj, 2010

onsdag.

söndagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. mamma och pappa fick för sig att åka till västerås och titta på en båt. de har varit ute länge efter en båt men ja, nu hittade de en. så på typ en kvart hann jag fixa mig och så åkte vi iväg. båten var jättefin och vi åkte en tur ut på mälaren. det blev att vi köpte den så i sommar blir det att åka båt som gäller. mysigt och inte mig emot! vi har fått en båtplats i sparreholm men sen kanske vi ändrar och har den i nyköping. vi får se. vi åkte iaf till ikea efter det och köpte lite grejer till mitt rum och till det "nya" rummet.

och idag är sista skoldagen för den här veckan. så himla skönt! men har faktiskt pluggat på raster som vi har haft i skolan så har blivit klar med en del saker. ibland kan jag! haha.

aaja, idag har jag en lunchdejt. undra vem?

09 maj, 2010

the weekend.

den här helgen har varit bra, mycket bra.
fredagskvällen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. det blev att festa i mellösa, där det var tyrrefest. jag och anna dansade fan hela tiden, haha. det blir vad man gör det till!

igår sov jag lääänge, det var underbart skönt. jag var egentligen så jäkla trött i fredags så det var inte så konstigt. men i alla fall. åkte till min bror på eftermiddagen och hälsade på i hans nya lägenhet. första gången jag såg den. och den var riktigt stor och fin måste jag säga! typ en tredjedel av vardagsrummet är som mitt rum, hehe. mina småkusiner lär nog gilla det då de kan springa runt lägenheten för det är öppet på flera ställen.
vi blev i alla fall bjudna på fika. mumsig kladdkaka blev det, yammie.
och igårkväll var jag bara hemma och tittade på tv och tog det lugnt. riktigt skönt.


idag måste jag göra klart matten och så ska jag nog titta lite på teorin. måste sätta fart nu ju om jag ska få körkort när jag fyller! annars idag ska vi nog fixa i det "nya" rummet här bredvid mitt rum som nu är mammas och pappas sovrum. men snart så. ska bli så skönt att slippa de vägg i vägg. de köpte ny tv i fredags till det rummet. det kommer bli perfekt där.

07 maj, 2010

friday.

nu sitter jag här i skolan som vanligt helt själv på morgonen. var är sebbe?
vi har nationella nu på morgonen. läs-&hörförståelse i engelska. jag verkligen suger på hörförståelse för jag hör aldrig vad de säger och när jag tror att de är på typ fråga 2 så är de egentligen redan vid ungefär 6. hahah. aja, det får väl gå som det går.
vi ekonomer ska få fika sen också. det är nån utdelning för uf-företagen eller nåt.

igår var vi ju på musikalen som esteterna har satt upp. jag tyckte den var bra, riktigt bra! ibland var det lite svårt att hänga med, men i det stora hela tyckte jag om den.

nehe, jaha. nu tror jag att jag hör en röst som jag känner igen, wooho!

04 maj, 2010

tisdag hela dagen.

nehe jaha. nu är jag typ tandlös. fast bara nästan. ska bli ännu mer tandlös. två till ska ut. jag kommer se ut som när man var typ sex och man hade tappat mjölktänder efter dessa fyra, haha.
fick världens huvudvärk efter tandläkaren hade dragit ut den och vart jättetrött så när jag kom hem somna jag i soffan och låg där till typ halv sju då vi skulle äta.
annars är det bra.
idag är det tisdag och bara några dagar till helgen. gud så skönt.
jag skrev min dikt igår som skulle ha varit inne förra veckan, men jag visste verkligen inte vad jag skulle skriva om. fast sen tog det typ bara tjugo min att skriva ihop den. rätt nöjd är jag också. fast det kanske inte lena blir?

så jahaa. nu har tyskarna kommit till de som ska ha dem. får se vad mina kära klassisar som har de tycker om dem.

jag vill vara brun! känner mig som en blek....tessan som inte har solat på hur många måander som helst?

01 maj, 2010

valborg.

igår var det valborg som nog alla har förstått. blev lite stressigt när jag kom hem ifrån skolan. kom inte hem förrän fem och skulle då hinna duscha och fixa för att sen vara hos julia i mellösa vid sex. jag var helt slut efter fyspasset som vi hade sista lektionen men jag blev snabbt pigg igen!
kvällen var jättebra och rolig med underbara människor. jag har lagt upp bilder på facebook, så kika där.





idag har det varit lite sämre. vaknade vid nio och hade då bara sovit i sex timmar och kunde inte somna om. tror jag har haft feber idag. så jag har mestadels legat i soffan och tittat på tv och sovit. mycket skönt. skulle ha följt med till kholm till patrics nya lägenhet. men jag kände att det var inte en sån bra idé. ja som sagt, han flyttar ju idag. hans rum är nästan helt tomt. bara hans soffa som står kvar för den inte går ner för trappen. så mamma har köpt en exakt likadan (för att han var så nöjd med den) och vi behåller hans till "hängrummet" som sen ska inredas. men helt ärligt känns det lite tomt. jag blir liksom ensambarn här i huset. har ju växt upp med min bror hela mitt liv. i nästan 18 år. menmen, som tur är så flyttar han inte så långt utan bara till kholm. då har jag nåstans att sova om jag är där, tihi.

29 april, 2010

imorgon är det fredag.


idag är jag glad. fast trött. lite blandat så där. hade nationella imorse i engelska b. uppsatsdelen, och det kändes helt okej. fick blackout i början men sen började jag röra på min penna.
sen har dagen gått rätt så fort. hann med tidiga bussen och la mig i soffan när jag kom hem. och somnade. herregud, jag sov i en och en halvtimme. fick typ panik när mamma och pappa kom hem. haha.
sen har jag tittat ut vad jag ska ha på mig imorgonkväll. tihihi! det här kommer bli bra. jag är taggad.
färgade även mina ögonbryn, och fick panik att de skulle bli kolsvarta. men det blev de inte som tur är. skulle sett lite roligt ut.
igår var det sista träningen för säsongen. det var ingen bra träning. varför kan man inte vara trevligare? onödigt. aaja. känns skönt med lite avbrott från innebandyn. börjar inte förrän i juli sen.

27 april, 2010

tisdag.

just nu sitter jag och käkar frulle i skolan. ostciabatta och drickyoughrt. flingorna var slut hemma och så hann jag inte fixa iordning mackor för min virriga pappa som hade glömt sin mobil ringde och ville ha hjälp av mig att föra över nåt nummer eller nåt, så blev lite stressigt.

idag har jag utvecklingssamtal. första gången i hela mitt liv jag har det själv utan mamma eller pappa. börjar jag bli vuxen? haha. det ska väl gå bra. mina omdömen är jag nästan nöjd med så att.

jag längtar till fredag!

25 april, 2010

kusindag.

den här veckan har gått fort. som alla andra veckor. har inte hunnit och velat skriva nånting i bloggen. sorry. men nu är det söndag igen. och bara några få dagar till valborg, woho!
i veckan har jag gått i skolan, pluggat, tränat, ätit och sovit. det är väl det jag har hunnit med. har fått reda på ett matteprov som jag blev nöjd med och gjort ett naturkunskapsprov som jag var jättenervös över. men det gick bra. kändes så i alla fall.

igår var jag barnvakt åt mina små kusiner i strängnäs. det var så himla kul! vi gick lite på stan, lekte i den stora lekparken, åt glass, lekte i trädgården hemma hos dem, åt pizza och lite så. helmysig dag.


nu idag måste jag plugga. bläää. måste göra hälsopedagogiken och svenskan. jippi.

20 april, 2010

helgen.

helgen har gått och nu är det en ny vecka. helgen har varit bra, mycket bra.
i fredags var vi ju hemma hos fia och firade henne och pia som fyllde 18. det blev att äta tacos, efterrätt, spela spel (med andra ord), sjunga singstar och prata och fnittra. en helt klart bra kväll!
i lördags skulle jag enetligen åkt till västerås med resten av min familj och gå på ikea och träffa mina kusiner. men så blev det icke. var hemma och tittade på innebandyfinalerna sen åkte jag till annapanna och umgicks med henne hela kvällen. det var mysigt.
och i söndags gjorde jag inte ett dugg. oerhört skönt enligt mig.

snart är det helg igen, wooho! eller om några dagar. snart sommarlov också. sinnes.

15 april, 2010

torsdag.

idag är det torsdag. redan? jaja, det är bra. då är det snart helg.
igår var jag ju hemma och hade det skönt. gick inte upp förrän tolv. oops! men sen var det fart på mig. pluggade matte i några timmar (jävla kapitel). var ute i solen ett tag. plockade i&ur diskmaskinen och diskade upp. åh så duktig jag är. hehe.
usch. jag vill inte ha prov idag. det kommer inte gå bra. menmen. har redovisning i psykosocialt innan också...
men annars så är det dagen bra. solen skiner och jag är på bra humör!
det är träning ikväll också. jaaa! bara några fåtal träningar kvar innan det är uppehåll. vad ska jag göra istället? herre.

imorgonkväll blir det kalas. hem till fia och fira att hon har fyllt och att pia fyller på måndag. kulkulkul!

13 april, 2010

det är härligt ibland.

imorgon är jag ledig, jaaaaaaaa! alla har egentligen halv studiedag från klockan tolv men våran spanska är inställd och jesper höll med att det var onödigt att bara komma till mentorstiden. så jag är helledig. wooho. fast jag måste plugga. har ju matteprov på torsdag. herre. men det ska nog gå. allt ordnar sig i slutändan oftast.

jag känner att våren är här. jag känner det i kroppen. jag känner det både på utsidan och insidan. jag blir mycket piggare och gladare än vanligt. man kan skippa den där tjocka dunjackan och vinterstövlarna och sätta på sig converse och den där sköna tunna vårjackan. det gillar jag!
det är till och med ganska skönt att gå hem ifrån bussen då det brukar vara nästan det jobbigaste på hela dagen då man är som tröttast. det blir liksom lätt.

12 april, 2010

påsklovet.

har fått klagomål på mitt bloggande. tydligen uppdaterar jag för sällan. vad är det jag hör? kan ju inte stämma. hahah.
men i alla fall. hela lovet har gått och vi är tillbaka till skolan. det var första dagen idag. kan köra en liten mini uppdatering vad som har hänt.
påskafton: farmor och farfar i julita. mysig dag med härligt väder kommer jag ihåg.
söndag: fira moster som fyllde 35 år. ännu en mysig dag med släkten med massor med god mat. träffade småkusinerna också såklart, ååh.
måndag: nothing tror jag.
tisdag: nothing tror jag.
onsdag: fira emmy som fyllde 19år, camilla kom hem till mig och sov över.
torsdag: kholm. vara med camilla på duveholm där hon fixade med tidningen de har gett ut nu. stan och fixade present, tihi. träning på kvällen.
fredag: klippte&slingade håret, väldigt nöjd blev jag! umgicks med bror och hämtade hans nya soffa.
lördag: tuna park med mor min. hittade mer än vad jag hade trott. skulle bara gå och kolla egentligen, hehe. kom hem med: 1 tshirt, 1 blus, 2 tröjor och 1 jeansjacka.
söndag: tog det lugnt, ute i solen.

jag kan säga så här att mitt påsklov har varit väldigt skönt och inte så händelserikt, men det var nog nyttigt för mig.
kanske kommer upp några bilder från påsk sen. får se.

02 april, 2010

hemma från polen och nu är det lov.

nu är jag hemma igen. eller ja, det var ju några dagar sen. den resan var intressant. på ett positivt sätt. tror jag. jag hade för det mesta roligt men ibland mindre roligt. första dagen räknas inte då vi kom dit mitt i natten till vårat hostel. "andra" dagen blev det stadsvandring, jättestort köpcentrum och egen tid. bra dag. dagen efter blev det auschwitz och auschwitz-birkenau. en väldigt intressant dag med både skratt och tårar. blev lite blandade känslor kan jag säga. men en livserfarenhet.
vi åkte hem dagen efter det. kan säga att det blev inte många sovtimmar. men äsch, man klarar sig.



jag blev sjuk när jag kom hem. eller ja, jag var sjuk sista kvällen också kan man säga. så har ont i halsen och i huvudet. svimmade även i onsdags. lite läskigt. men nu börjar jag bli frisk som tur är nu när det är lov och allt!
så jahaja. vi har lov. guuud så skönt. imorgon ska påsken firas hemma hos farmor och farfar dit även mina småkusiner från västerås kommer. mysigt.
på söndag ska vi till strängnäs och fira min moster annica som fyller hela 35 år. så det blir kalas. kul! jag ska även övningsköra både till&från julita (farmor/farfar) och till&från strängnäs. det är brabrabra. bara inte mamma är jobbig i baksätet som hon brukar vara. fast att jag kör bra och inte gör något fel så håller hon på och skriker och är rädd. fast hon har börjat slappna av. tur att jag har pappa som handledare som är mycket lugnare än henne.

27 mars, 2010

polen ikväll.

idag är det lördag. det betyder att vi åker till polen ikväll. jag, min klass, spid och media. det ska bli spännande. jag har i princip packat klart tror jag. bara necessären som ska fixas efter jag har duschat och fixat. skönt att bara vara hemma idag. ta igen sig, för tror inte det kommer bli så mycket sova av när vi är där, hehe.

just det! jag jobbade ju förra helgen. det gick bra. jag hade ansvar för barnpysselhörnan på bomässan i rosvalla. en väldigt stor mässa var det. träffade anna bergendahl också, hehe.
och på fredagen var jag hos bea och hade det riktigt roligt med gamlingarna. här kommer lite bilder;


annars har veckan rullat på. haft ett prov och en redovisning. kändes som det gick bra på ekonomiprovet i alla fall. igår hade jag även en mysig eftermiddag i nyköping med mina två föräldrar. jag var först hos naprapaten som gick bra. gick sedan på stan med mor min där jag hittade lite. bland annat en vårjacka, tunika och ansiktskräm. mamma den sötnosen överraskade mig också med att ha köpt de där conversen som jag hade prövat förra veckan. ååh! så de tänkte jag inviga ikväll. efter vi hade gått på stan ett tag kom pappa från jobbet och vi åkte och åt på kina. riktigt mumsigt var det och jag rullade därifrån. vi åkte ut till det nyöppnade stadium outlet där jag hittade en knallrosa träningströja och träningsbyxor.
jag övningskörde även när vi åkte hem.

21 mars, 2010

tired.

mina ögon orkar inte hålla sig öppna. helt sjukt trött efter helgen. nu ska jag sova. skriver mer imorgon.

19 mars, 2010

studiedag.

idag har vi studiedag, underbart skönt! då kanske man ska plugga ändå? njaa får se.
ska i alla fall till bea ikväll med de gamla. ska bli kul! längesen vi umgicks allihopa. men ska ta det lugnt då jag ska jobba imorgon. upp tidigt...men det blir säkert bra!


vi ekonomer och handel var på uf-mässan i strängnäs igår. uf-mässan för hela sörmland. var rätt intressant att se allas idéer och deras montrar osv. men jag hade en tung väska med mig så mina axlar fick ta lite stryk. satte oss sista timmen i cafeterian. och på vägen hem stannade vi på donken.

blev ingen träning igår heller då jag inte får anstränga ryggen på några dagar. det var en vecka sen jag senast rörde på mig, herregud!

nej nu ska jag kanske röra på mig och upp ifrån sängen. här kan jag ju inte ligga hela dagen. eller jo. fast nääe.

17 mars, 2010

wednesday.

det gick bra igår. var lite obehagligt bara när hon knäckte. får se nu hur ryggen min reagerar. och även min kropp. tydligen kan man bli "sjuk" efteråt osv, men hoppas inte. måste även ta det lugnt med ryggen i två dygn. så får ta det lite lugnt på vattengympan idag. i vattnet ansträngs ju inte ryggen lika mycket som på land, så det är det bästa sättet.
skulle egentligen ha gjort företagsekonomiprov igår, men missade det ju. så trodde jag skulle få göra det idag, men icke för har tydligen ingen lektion. måste kanske göra det på omprovstiden, dagen efter vi har kommit hem från polen. så ska försöka prata med satu så jag får göra det innan.
just det! hittade ju lite kläder igår, åååh. mina inköp: två linnen, jeansshorts, leggings, strumpbyxor och gladiatorskor (jättesnygga). mamma tänkte köpa ett par converse till mig också snäll som hon är, men jag var inte riktigt nöjd med de jag provade, så jag har det innestående!

16 mars, 2010

tisdag.

den här veckan är kort. mycket kort. går bara idag och imorgon också. sen ska vi som går ekonomi på uf-mässa i strängnäs på torsdag så det räknas inte helt och hållet som en skoldag. och fredag är det studiedag! wohooo.
det ble vingen träning för mig igår...min rygg är för jobbig helt enkelt. men ska till naprapaten idag i nyköping så hoppas att hon gör den bättre. hoppashoppashoppas. har en timme ifrån att jag kommer ner med bussen till min tid så ska gå lite på stan och kika runt. skulle behöva en del saker (kläder).
neehe, nu börjar jag snart så hejdåååå.

14 mars, 2010

rommebilder.

har nu lagt in de få bilderna som ändå togs under dagen i måndags på datorn. en helt underbar dag var det!


ellen och anna i minsta sittliften, haha.
jätteskönt med solen i ansiktet. har ingen aning vem pojken är bredvid mig.
matmatmat.

tråkigt men ändå roligt.

vi gick ut som obesegrade till slut och vann serien. mmm-mm-m! fast det var en hemsk match, trodde att alla skulle skada sig i laget på grund av alla fjortisar i gnestalaget. de var helt sjuka.
det som är tråkigt är att det var sista matchen...men bara att tagga till nästa säsong, hehe.


13 mars, 2010

keep on walking.

den låten borde ha vunnit. jag blir så glad av salem. han gör den så bra. men nej då, då ska anna ta och vinna. menmen. hoppades även på eric.
får i alla fall se/höra vinnaren på lördag nästa helg då hon ska uppträda där jag ska jobba.

nu blir det nog en film eller nåt. jag vill spela match nununu. är supertaggad. kanske övertaggad? får se imorgon. då kanske jag inte är taggad alls, hehe.
jag borde kolla vad jag har för bilder på kameran ifrån romme. de har jag helt glömt bort. kanske kommer upp nån här imorgon.

done.

åååååh, jag är klar. äntligen. uppsatsen blev typ 3,5 sidor lång. trodde verkligen inte. max två hade jag räknat med.
inget mer plugg denna dag. gud så skönt.
och ikväll är det melodifestivalfinalen. jag erkänner, jag är nörd. tycker faktiskt det är väldigt mysigt att titta på det programmet.

imorgon är det maaaaaaaaaaaaaaaatch. jag är laddad, laddad till tusen. kan ju hoppas att det går lite bättre för mig den här matchen än förra helgen, fyfan.

plugg på en lördag...

skönt med sovmorgon. att sova ut är underbart. att ligga i sängen hur länge man vill utan att ha en tid att passa är underbart.
men det som är lite mindre underbart är att plugga på en lördag. men måste man så måste man. fast har kommit en bit på vägen. eller ja, kanske inte. beror lite på. har precis skrivit klart engelskan som skulle ha varit inne igår. skönt. ska nu påbörja min uppsats på historian. jag ska nämligen föreställa en emigrant på 1800-talet som ska skriva en dagbok. kul...jaja, bara att sätta igång.

12 mars, 2010

hungrig tjej.

min mage vrålar. vrålar som en jag vet inte vad. men som tur vad så kommer den bli tyst snart då en kycklingpizza kommer att göra den nöjd. mmmm!
fick sluta tidigare idag då vi inte hade nån sista lektion som sagt. träffade på bea på bussen. var väldigt längesen. så det var kul. fast hann ju bara snacka i sisådär 7 min tills jag gick av.
hade ju även den där redovisningen i svenska. den gick väl lite som den gick, haha. vi gjorde iaf teater.

nu ikväll blir det bara att det lugnt. rätt skönt. men ändå inte. äsch, det funkar.

11 mars, 2010

aaaj.

alltså jag orkar inte. varför måste ryggen göra så förbannat ont? jag vill inte. har inte bett om det. kunde ju knappt springa på träningen idag. led igenom hela timmen. men på måndag. då hoppas jag att det gör nån skillnad. ska nämligen till en duktig naprapat då. håller tummarna.

men nu ligger jag i sängen. jag är nyduschad, nyrakad, nyinsmord osv. ååh så skönt. brukar bli lite vinterpäls på mina ben nu på vintern ibland. hahah usch vad äcklig jag är. men jag har verkligen inte orken till det. fast ikväll hade jag det som tur är. och jag känner mig så fräsch efteråt.

imorgon har jag sovmorgon. eller sovmorgon och sovmorgon. vi har eget arbete i spanskan. så jag tar sovmorgon. mmmm. slutar även tidigare då vi inte har nån hälsopedagogik sista. jag tycker om fredagar. väldigt mycket!

if it makes you happy.

jag är riktigt trött. trötttrötttrött. skönt att det är fredag imorgon. men måste ändå plugga i helgen. fyfan!
men veckan har ändå gått fort. i måndags hade vi bästa skoldagen. i alla fall vi som var iväg till romme. perfekt väder, bra backar, bra sällskap, och ja, bra helt enkelt. om vi ändå kunde ha haft hälften så bra väder när vi var i sälen. menmen.
jag har haft ett prov och en redovisning den här veckan också, och en till imorgon. provet gick bra, redovisningen gick bra och hoppas det går bra imorgon. var sjukt nervös inför engelskan idag (redovisningen). jag förstår egentligen inte varför. men var rätt så lugn när jag stod där framför klassen i alla fall.
så, vad händer i helgen? har inget direkt planerat mer än sista matchen på söndag. som spelas på hammarvallen klockan 15.00 (bara så ni vet). vi ska fan inte sabba det hela nu med att förlora. vi ska bli helt obesegrade, finns inget annat.
och som sagt så måste jag plugga. orkar inte...

ikväll är det träning, jaaaa. tycker om att träna. skulle inte klara mig utan det.


trött tjej.

06 mars, 2010

lite uppdatering.

oj, nu var det längesen. har helt enkelt inte orkat/haft tid.
men jahaja, sälen. det blev en bra resa! mycket skidåkning, afterski, mycket snö, mycket sovande i bilen, mys i stugan och ja, kort sagt, väldigt bra!



tillbaka till skolan var det i måndags. usch. fast det funkar. veckan har gått riktigt fort. fick tillbaka naturkunskapsprovet som vi gjorde precis innan lovet, och kan inte bli nöjdare. det går bra nu.

sebbe my friend har ju fyllt 18 år och allt nu för en vecka sen och har redan fått körkort. det gillar jag! min egna chaufför, tihi.
i eftermiddag är det dags för derby. vi möter kholm. ooh, jag är nervös och riktigt taggad! vi måste göra en bättre match än förra matchen vi spelade mot dem, då vi bara vann med typ 3-1.

24 februari, 2010

sälen!

sitter här med camilla bredvid mig. jag sitter med datorn och hon sitter med en tidning. vi bytte nyss, haha.
har i princip packat klart för imorgon, bara necessär som ska fixas imorgonbitti. då är vi redo att fara! wihooooo. imorgon vid halv sju är avgångstiden. då rullar den fullpackade bilen.
jag är lite trött nu så det är ju tur. då kanske man kan sova lite tidigare än vad jag brukar nu på lovet. inatt somnade jag vid halv två. höll på att skriva sms. kommer nästan inte ihåg det jag skrev i det sista. skrev i sömnen i princip,haha.
men i och för sig har vi ju ungefär 6 timmar på oss att sova i bilen.
ha det så bra här hemma dessa dagar. finns på mobilen såklart.
herråååååååå.

23 februari, 2010

tisdag på lovet.

ikväll är det i alla fall träning. men idag är jag inte lika taggad. synd.
var snäll och följde med mamma och storhandlade idag tills vi ska iväg. blev rätt mycket och tungt. stoppade ner en veckorevytidning till mig själv, tihii.
annars har jag inte gjort så mycket. eller jag gjorde matteinlämningen som ska in efter lovet och så började jag titta i körkortsboken då jag skrev in mig på thims i fredags. såg även på datorn att patric hade laddat ner gamla teoriprov från när han skulle ta körkort så jag gjorde ett sånt. fick underkänt...inte så konstigt dock, haha. satsar på körkort direkt efter jag har fyllt i alla fall!

ska nog börja plocka fram lite kläder som ska med upp. testade även ett underställ som mamma har köpt till mig. satt perfekt!



bild från patrics student.

22 februari, 2010

fan..

jag vill träna! tränatränaträna. innebandyinnebandyinnebandy.
kunde de inte ha tänkt lite tidigare att det kanske är smart att skotta hammrvallen? ooh....

lite doktor och så.

kom hem ifrån flen för en stund sen. var hos läkaren som kollade lite, pratade lite osv, och så tog de prover. hjälpte även mamma att städa/bära ut sina grejer från sitt rum då det här var hennes sista dag på sitt jobb. eller ja, hon har tjänstledigt ett halvår men det är ju som att sluta bara att hon kan komma tillbaka om hon vill. hon var väldigt känslig då hon sa hejdå till alla sina kollegor. det är förståeligt då hon har jobbat där i flera år. så, hejdå flen, hej nyköping för hennes del.
för mig blir det också lite skillnad då jag alltid har åkt med henne på morgarna. så det blir buss och att äta frukost själv för min del, buhu.

hade lite tråkigt på hennes rum. puss!

jahapp. ikväll blir det ingen träning heller. jag som var riktigt sugen! hammarvallen höll ju på att braka ihop i lördags när herrarna spelade match, då det hördes ett brak. så nu håller de på att skotta och så vidare. därför är hammarvallen stängd. trist...hoppas det blir träning imorgon, för annars får jag inte spela innebandy förrän på måndag.

hittade även de här bilderna när jag kollade igenom min mobil idag. becca är nog den skyldiga när vi hade lite yoga på idrotten, haha.

21 februari, 2010

sportlov är välkommet.

lovet är i full gång. riktigt skönt är det. har hunnit blivit insnöad här hemma också, haha.
nej men jaha. hade naturkunskapsprov i torsdags. kändes som att det gick bra. men man vet aldrig. jag svarade i alla fall på allt. bara för det så brukar det inte gå så bra. får se.
i fredags slutade jag klockan tolv. hade bara en lektion. så åkte hem med mamma. vid halv fyra kom camilla till mig. och klockan sju var det dags för match. vi vann! 12-1 blev slutresultatet. jag gjorde mål när det var en sekund kvar av en period, haha.
så klantigt av kolpenäs att ha bara svarta tröjor med sig så de fick spela i västar. fult!

här kommer lite bilder:





efter matchen for jag, camilla och fia hem till mig. vi tittade på os, tittade på en halv film, käkade godis och snackade. mysigt!



trötta tjejer.

fia åkte hem men camilla sov över här. hon skulle egentligen ha åkt hem på lördagen och jag skulle ha umgåtts med julia men vi blev insnöade här hemma, haha. morfars snöplog (han som sköter vägen) gick sönder så han kunde in ploga. buhuu. så camilla fick bli kvar här och jag med. men vi överlevde. vi låg och slöade hela dagen. kollade på flera filmer, melodifestivalen och os. spelade lite gh gjorde vi också.

nu har hon åkt hem och jag kom nyss ut ifrån duschen. ska om en stund åka till mormor som fyllde 76 år i torsdags. får träffa mina småkusiner också. ååh, saknar dem! tror vi får smörgåstårta också, mums.

15 februari, 2010

I'm like a bird.

funderar över lite allt möjligt för tillfälligt. eller ja, det gör jag jämt i stort sett. funderar. man kan nog få den känslan av mig ibland att jag är den som pratar utan att tänka. men jo, jag är faktiskt en tänkare. kan bli lite mycket ibland. men jag kör på!

jag kom just precis på att jag har träning halv nio och inte nio ikväll när jag tittade på klockan. tur att jag kom på det och inte släntrade in en halvtimme sen. det skulle se ut det. har, är och kommer alltid vara en sån person som gärna kommer förtidigt än försent. är ingen direkt tidsoptimist. inte som julia då, haha ;).

pluggade lite naturkunskap när jag kom hem. satte mig i den nya massagestolen som mor&far har införskaffats och läste. den gör ont. fast det kanske bara är för att jag är jättespänd i rygg och axlar. ändå skönt.
blev lite avbruten då tarzan ville ha all min uppmärksamhet och kröp upp i mitt knä och skymde min bok hela tiden, haha.

om snart en vecka drar vi, skönt!

måndag återigen.

nu sitter jag här igen. en måndagmorgon klockan åtta. det är för tidigt egentligen. men jag ser det positivt. det är bara 4 dagar kvar till lovet. tills jag får sova ut i fleraflera dagar.
nu hade jag tänkt plugga spanska. göra klart allt som ska in imorgon. men det är inte så mycket. ska bara skriva lite om en film vi såg för typ flera månader sen.

igår bakade jag en kladdkaka dagen till ära. den blev inte så kladdig som jag hade tänkt fast jag tog ut den innan den egentligen skulle ut. aja. god blev den. blev att ha vaniljglass och ananas till. mums.

jag längtar till på fredag. det kommer bli en bra kväll. jag känner det på mig. bara lite stressig.

14 februari, 2010

vi är bra.

matchen igår gick bra. väldigt bra. 3-12. ett mål mer än förra matchen vi spelade mot dem förra lördagen. vi tog även en lagbild med hela d2-laget innan. snygga flickor!



idag är det alla hjärtans dag. tycker egentligen inte att det är en sådan jättestor dag, men det tycker mamma och pappa. då jag fick ett paket av dem som innehåll en nalle och ett jättefint halsband. söta föräldrar jag har!